Gullan 0-100, en kalender
1927 Elin Gunhild Bohlin föddes 28 november. Flickan kallades Gullan. Pappa rektor och vetenskapare. Mamma hemmafru. Familjen utökades med en bror och en syster.
1945
 
 
Student på mattelinjen. Lanthushållsskola i Halland. Ingesunds Folkliga Musikskola i Värmland. Träffade Valter Bornemark, blivande maken.
1946 Musikhögskolan i Stockholm.
1950


Ensam pianist på scen på sommarturné med Odeonrevyn. Musiklärarexamen. Gift med Valter. Satte bo i Malmö. Musiklärare på Kommunala Flickskolan.
1952Slutade fast anställning och blev "egen". Startade Blåklockans Musiklek för 4-8-åringar, fortfarande i full gång (46:e året!). Började skriva barnvisor, arbetsmaterial till musikleken.
1960 Gäst i radioprogram med dottern Eva och egna låtar.
1961


Början på en lång period Småbarns- kvartar i radio och egna serier i TV med barnen Eva, Sven, Jörgen och Dan.
1962
Första boken och skivan Gubben i lådan kom ut.
1964 Nästa produktion: Hallå hallå. Bok och skiva. Låtar som Min ponny, Sudda sudda, Lillebror, Är du vaken Lars, Önskeringen, Gå i solen började cirkulera i svenska hem. Och i medierna.

   Boken Gubben i lådan översattes till engelska och gavs ut av som "The Play- Game Song Book". Förlag: Allyn & Bacon, Boston, USA. Boken innehöll även två USA-prodcuerade EP-skivor.
1966


Rikskonsert-turnerande över hela Sverige börjar. Pågår en lång följd av år. Senare följt utav turnéer i egen regi.
1967 Ett vänligt brev med en liten present sändes från en missionärsfamilj i Afrika. Det var adresserat: Tant Gullan, Sverige. Brevet kom fram.

1968 Nytt igen: Musseri mussera. Bok och skiva. EP-skiva: Mormors gamla Ford med Eva och Gullan.

1970 Herr Gårman. Bok och skiva. En 25-årsperiod av turnerande i Norge startar. Konserter i skolor från Kirkenes i nord till Kristiansand i sör. Dessutom hela tiden många resor i Sverige. Musiklek med barn och vuxna.

1977 Kompletterade utbildningen med kyrkomusikerexamen på Musikhögskolan i Malmö.
1989
Min allra bästa kompis. Bok och 2 CD-skivor. Start för många härliga familjekonserter runt om i landet med de fyra vuxna barnen och deras barn på scen.
1995 Fruktsallad. Bok och CD i samarbete med sonen Dan. Musik: Dan. Texter: Dan och Gullan. Läs mer på Fruktsallad-sidan.

1997 Klang i bygget. Bok och CD. Musik och text: Gullan. Arrangör och producent för CDn: Dan.
1999 Jorden runt. Bok och CD i samarbete med sonen Dan. Musik: Dan. Texter: Dan och Gullan. Läs mer på Jorden runt-sidan.
2000 Sjung för Guds skull.  Bok och CD. Läs mer på Sjung för Guds skull-sidan.

...och sen får vi se...


 

En skugga föll över det intensiva
förberedelsearbetet med Klang i bygget sommaren 1997. Sonen Jörgen, 38 år,
avled plötsligt under sömnen.

Efter ett uppehåll fortsatte arbetet och musicerandet, nu med en ny dimension.

Jörgen hann medverka i sin speciella stil
under inspelningen av Bara en.